top of page
Screenshot 2023-04-16 at 13.42.54.png

Onze Club

De heer Henk Goesten was de oprichter en grote stimulator van Jeu de Boules Club Kerkdriel. Hij is gedurende lange tijd ook penningmeester van de vereniging geweest.

1998 achter de Kreek

Achter de Kreek in Kerkdriel zijn medio 1998 de eerste wedstrijden gespeeld op een paar buitenbaantjes. Dat is zo goed bevallen dat op 18 september 2000 de club officieel is opgericht. 

 

Van de Kreek moesten, van 2000 tot 2001, verhuizen naar een loods in de Kievitsham. De club moest weer vertrekken vanwege het Bestemmingsplan Buitengebied. Hier waren inmiddels al wel 12 buitenbanen aangelegd. Om de tussenliggende periode te overbruggen zijn in de Kerkstraat tijdelijk 4 banen aangelegd, anders was de club al ter ziele gegaan.

In de loop van 2001 is de Jeu de Boules Club weer verhuisd, nu naar 't Laar in Velddriel. In 2001/2002 zijn er 16 buitenbanen door de leden aangebracht en in gebruik genomen.

De overdekte accommodatie

In mei 2003 is gestart met de nieuwbouw van de overdekte hal waarin 9 binnenbanen zijn aangebracht. De hal is op 28 september 2003 officieel in gebruik genomen. Nu er zomer en winter gespeeld kan worden zijn er steeds meer leden bijgekomen.

Op 5 augustus 2010 raakte de vereniging de voorzitter van het eerste uur kwijt, doordat hij plotseling overleed. Als eerbetoon aan hem hebben we nu het jaarlijks Richard van Hoesel toernooi in oktober. 

Tijdens het Kersttoernooi in 2011 is door Wijgergangs Medical een AED apparaat aan de club geschonken. In 2012 is er door 9 leden deelgenomen aan de cursus Reanimatie en allen zijn hiervoor geslaagd.

 

12,5 Jarig bestaan

Op 7 september 2013 vierden wij ons 12,5 jarig bestaan. 

 

Door Sebastiaan Quekel, september 2013

Van een paar buitenbaantjes achter de Kreek, tot meer dan twintig binnen- en buitenbanen en de overdekte hal op ’t Laar in Velddriel. Jeu de Boules Club Kerkdriel is in twaalf en een half jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste jeu de boules verenigingen van de Bommelerwaard.

 

Zaterdag vieren ze het jubileum, bescheiden. “We houden wat toespraken voor onze oudste leden, bedanken onze gewaardeerde sponsoren en gaan natuurlijk met alle leden de baan op. Want op zo’n prachtige dag moeten we natuurlijk wel boules gooien”, vertelt voorzitter Theo de Leeuw met een knipoog. Waar de meeste jeu de boules verenigingen in ons land moeite hebben met het werven en behouden van leden, merken ze daar bij Maasdriel niets van. “Het wordt zelfs een beetje te druk”, lacht hij. “Dat zeg ik nu een beetje lacherig, maar we moeten wel oppassen. Zeker als voorzitter moet je het overzicht nog wel een beetje kunnen bewaren. Daarnaast zitten al onze banen in het gebouw al vrij snel vol.” De club heeft momenteel tachtig leden, leeftijden die variëren van dertig tot wel diep in de negentig. “Onze oudste speler is meneer Egberts, een gepensioneerd politieman. Maar die meneer, die kan gooien hoor!”


De contributie bedraagt vijftig euro per jaar. Hiervoor kan men vier keer per week boulen op ’t Laar. Wedstrijdjes puur voor de lol en ontspanning. Maar bij toernooien, dan gaat het er écht op, merkt De Leeuw op. “De spanning is dan om te snijden. Je zou het zo niet zeggen, maar jeu de boules is een ontzettende spannende sport. De competitie sfeer onder elkaar zie je in weinig andere sporten. Geduld hebben is de sleutel tot succes, en natuurlijk de kick om te willen winnen.”


De Leeuw leeft helemaal op als hij praat over zijn sport. Net toen vereniging Maasdriel van de grond kwam, sloot hij zich aan. Hij zag de club groeien tot wat het nu is. “We hebben er voor moeten knokken.

 

De vereniging is door verhuizingen en veranderingen rijk aan geschiedenis. Gelukkig stond iedereen voor elkaar klaar en deed de mond tot mond reclame uitstekend zijn werk.” Vijf jaar lang moest de vereniging het doen met een aantal buitenbaantjes, tot medio 2003. Leden werkten mee om op ’t Laar terecht te kunnen. “Het was prachtig dat we dat voor elkaar kregen. Alle complimenten daarvoor naar mede oprichter Henk Goesten en naar voorzitter van het eerste uur Richard van Hoesel, die helaas in 2010 onverwacht kwam te overlijden.” Als eerbetoon aan Van Hoesel komt de vereniging ieder jaar in oktober met het Richard van Hoesel-toernooi. “We zullen zaterdag wel weer even stilstaan bij Richard. Hij was een gepassioneerd iemand die heel veel energie stak in deze schitterende vereniging.” 

Verbouwing 2023

Onze bouleshal is gebouwd en gereedgekomen in september 2003. Nu 20 jaar later is het geheel goed aangepast. Door de oplopende energiekosten werd tijdens de laatste jaarvergadering besloten een  verlaagd plafond aan te brengen.

 

Voor de werkzaamheden zijn diverse aannemers benaderd. John de Vaan heeft opdracht gekregen om het plafond met isolatie uit te voeren

 ETK heeft de led verlichting in de kantine uitgevoerd. Vetive heeft het dak weer waterdicht gemaakt en waar nodig nodig aangepast.

 

De werkzaamheden zijn uitgevoerd  in de periode van 15 mei tot 26 mei 2023. Kom gerust een keer langs om het geheel te bekijken.

6955E50C-39DD-4812-ADE9-A2ADA0E19F6B.heic

Bestuur

Het bestuur van Jeu de Boules Club Kerkdriel bestaat uit:

Theo de Leeuw (voorzitter)

Henk Vos (vice voorzitter)

Johan Vries (penningmeester)

Sina Tijssen (secretaris)

Kees van Herwijnen (onderhoud)

Nico de Heus (bar)

Louis van der Sangen (evenementen)

bottom of page